Продукти:
• 1 кг кисели ябълки
• 100 г пудра захар
• 2 ванилии
• 3 белтъка
• 1 ч.ч. пудра захар за белтъците
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги почистваме от семената. Нарязваме ги на филийки заливаме ги с 1 к.ч. вода и ги задушаваме на умерен огън. Когато омекнат, ги изваждаме и ги претриваме през цедка.
Прибавяме към полученото пюре пудрата захар и ванилията. Разбиваме сместа добре и я изсипваме в огнеупорен съд, като и даваме пирамидообразна форма.
Разбиваме на твърд сняг белтъците заедно със захарта. Покриваме с тях ябълковата пирамида и запичаме сладкиша в умерена фурна, докато глазурата леко порозовее.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...