Кулинарни рецепти » Пламтящи круши

 Пламтящи круши

Продукти:

• 4 круши
• 1 пакетче краве масло
• половин лимон
• 2 с.л. силен ром

Начин на приготвяне:

Обелваме крушите, нарязваме ги на четвъртинки, почистваме ги от семената и ги намазваме с лимонов сок, за да не почернеят. Запържваме ги в маслото.

Когато получат златисто оцветяване, прибавяме захарта и лимоновия сок. Продължаваме да пържим, докато захарта започне да карамелизира.

Непосредствено преди поднасяне заливаме крушите с рома и ги запалваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало