Продукти:
• 1 голям, добре узрял пъпеш
• 1 пакетче суха сметана
• 150 мл прясно мляко
• 1 белтък
• 2 с.л. захар
• 1 ч.ч. счукани орехи
• 2-3 с.л. стафиди
Начин на приготвяне:
Отрязваме капаче от горната страна на пъпеща и с помощта на лъжица внимателно изчистваме семето.
Смесваме сметаната с млякото и разбиваме на твърд сняг. Съединяваме с белтъците, разбити със захарта. Прибавяме ядките и стафидите.
С приготвената смес пълним пъпеша, затваряме го с капачето и го оставяме за 1 час в хладилника. Режем пъпеша на резени и поднасяме.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...