Кулинарни рецепти » Озахарени кайсии

 Озахарени кайсии

Продукти:

• кайсии
• захар
• бадемови и орехови ядки

Начин на приготвяне:

Сваряваме сладко от кайсии, без да слагаме лимонена киселина. Изваждаме кайсиите отцеждаме ги от сиропа и ги слагаме в слаба фурна /40°С/ да съхнат при отворена врата на фурната.

В по-едрите половинки слагаме орехова ядка, а в по-дребните – бадемова. Овалваме ги в кристална захар и отново ги изсушаваме. Подреждаме ги в кутия, като между всеки ред кайсии разстиламе целофан.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало