Кулинарни рецепти » Пълнени праскови

 Пълнени праскови

Продукти:

• 4 големи праскови
• 200 г стрити бисквити
• 2 с. л. пудра захар
• половин лимон
• 250 г сметана

Начин на приготвяне:

Разрязваме прасковите на половинки и отстраняваме костилките. Приготвяме тесто от стритите бисквити, захарта и лимоновия сок, като прибавяме и част от разбитата сметана.

С така получения крем пълним прасковите, гарнираме с останалата сметана и оставяме в хладилника, за да се стегнат.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало