Продукти:
• 4 круши
• 2 с.л. захар
• 1 ч.ч. десертно бяло вино
• 2 с.л. лимонов сок
• 2 с.л. желе от червени плодове /ягоди, череши, вишни или малини/
Начин на приготвяне:
Обелваме крушите, нарязваме ги на половинки и ги почистваме от семената. Нареждаме ги в тенджера под налягане и ги поръсваме със захарта. Смесваме желето с виното и лимоновия сок, разбъркваме добре и заливаме крушите.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 4-8 мин в зависимост от големината и твърдостта на крушите. Поднасяме ги гарнирани с разбита сметана или с белтъчен сняг.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...