Продукти:
• 4 круши
• 2 с.л. захар
• 1 ч.ч. десертно бяло вино
• 2 с.л. лимонов сок
• 2 с.л. желе от червени плодове /ягоди, череши, вишни или малини/
Начин на приготвяне:
Обелваме крушите, нарязваме ги на половинки и ги почистваме от семената. Нареждаме ги в тенджера под налягане и ги поръсваме със захарта. Смесваме желето с виното и лимоновия сок, разбъркваме добре и заливаме крушите.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 4-8 мин в зависимост от големината и твърдостта на крушите. Поднасяме ги гарнирани с разбита сметана или с белтъчен сняг.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...