Продукти: (за 4 порции)
• 3 портокала
• 40 г лешници
• 2 с.л. мед
• 1 щипка канела
• 1 щипка счукан карамфил
Начин на приготвяне:
Обелваме портокалите, почистваме белите влакна и ги нарязваме на кръгли филийки.
Подреждаме филийките в тавичка и ги поръсваме с едро нарязаните лешници, счукания карамфил и канелата. Отгоре поливаме с разтопения мед и печем 20 мин в предварително загрята гореща фурна.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...