Продукти:
• 500 г ябълки
• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 лимон
Начин на приготвяне:
Измиваме ябълките, обелваме ги, разрязваме ги на половинки и ги почистваме от семената. Настъргваме на ренде почистените ябълки и ги разпределяме в широки стъклени чаши.
Разбиваме яйцата заедно със захарта и прибавяме виното, лимоновия сок и малко настъргана лимонова кора. Продължаваме да разбиваме на тих огън, докато получим пухкав крем. Оставяме крема да се поохлади и заливаме с него ябълките.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...