Кулинарни рецепти » Пържени ябълки

 Пържени ябълки

Продукти:

• 1 кг ябълки
• 200 г брашно
• 2 ч.ч. вода
• 2 ч.л. ликьор
• 1 к.ч. кристална захар
• 2 белтъка
• пудра захар
• 1 ванилия
• сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Избираме хубави ябълки, изваждаме сърцевината им, обелваме ги и ги нарязваме на кръгчета. Оставяме ги да престоят около 30 мин в дълбок съд със кристалната захар и 1 ч.л. ликьор.

Разбъркваме брашното с 2 ч.ч. вода, останалия ликьор и щипка сол, когато сме разбили добре сместа, прибавяме белтъците, които сме разбили на сняг с малко пудра захар. Потапяме всяко ябълково кръгче в сместа и пържим сгорещено олио, докато добие златист цвят.

Изваждаме изпържените ябълки с решетеста лъжица и ги поръсваме с пудра захар, която сме размесили с ванилията. Сервираме ябълковите кръгчета топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало