Кулинарни рецепти » Карамелизирано грозде

 Карамелизирано грозде

Продукти:

• 200 г черно грозде
• 200 г бяло грозде
• 200 г захар
• 100 мл ром
• лозови листа

Начин на приготвяне:

Избираме гроздове с по-едри зърна, измиваме ги, подсушаваме и оронваме зърната. Във всяко зърно забиваме клечка за зъби.

В метален съд разтопяваме захарта заедно с рома. Изчакваме да карамелизира добре и намаляваме огъня. Потапяме всяко зърно първо в карамела, а след това в купичка с вода.

Нареждаме зърната в плитка чиния, която сме покрили с лозови листа.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало