Продукти:
• 500 г почистена тиква
• 500 г извара
• 100 г краве масло
• 4 яйца, настърганата кора на 1 лимон
• 1 щипка канела
• 1 пакетче ванилова захар
• 100 г захар
• 2 с.л. нишесте
• 3 с.л. галета
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквата на парченца. Загряваме 1 с.л. масло и на порции изпържваме тиквените парчета от всички страни.
Разтопяваме останалото масло. Жълтъците отделяме от белтъците, разбиваме ги с маслото, захарта (оставяме 1 ч.л.) и подправките и съединяваме с изварата. Добавяме нишестето и половината от разбитите белтъци.
Загряваме фурната на 200 градуса. Намазваме форма за печене с масло, посипваме я с галета. На слоеве нареждаме тиквата и изварената маса, посипвайки с галета. Печем във фурната 20 мин.
Останалите белтъци разбиваме с останалата захар и ги сипваме върху запеканката. Слагаме отново във фурната, докато белтъците леко се зачервят.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...