Кулинарни рецепти » Огнени банани

 Огнени банани

Продукти: (за 4 порции)

• 4 узрели банана
• 1 с.л. масло
• 1 ч.л. захар
• 2 с.л. плодов ликьор
• 1 с.л. горещ шоколад /разтопяваме го на водна баня/

Начин на приготвяне:

Стопяваме маслото в тиган и съвсем леко задушаваме по 2 мин предварително обелените банани, като внимаваме да не потъмнеят.

Поръсваме бананите със захарта. Наливаме алкохола около плодовете и запалваме.

След като пламъците догорят, прехвърляме бананите в чинийки и ги ръсим с шоколад. Можем да залеем всеки банан с 1 ч.л. ликьор и да ги запалим.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало