Продукти: (за 4 порции)
• 4 узрели банана
• 1 с.л. масло
• 1 ч.л. захар
• 2 с.л. плодов ликьор
• 1 с.л. горещ шоколад /разтопяваме го на водна баня/
Начин на приготвяне:
Стопяваме маслото в тиган и съвсем леко задушаваме по 2 мин предварително обелените банани, като внимаваме да не потъмнеят.
Поръсваме бананите със захарта. Наливаме алкохола около плодовете и запалваме.
След като пламъците догорят, прехвърляме бананите в чинийки и ги ръсим с шоколад. Можем да залеем всеки банан с 1 ч.л. ликьор и да ги запалим.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...