Продукти:
• 2,5 кг тиква (цяла)
• 100 г ориз
• 1 пакетче краве масло
• 50 г стафиди
• 250 г ябълки
• 100 г захар
• 2 г канела
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре тиквата. Отрязваме капаче от страната на дръжката. Изваждаме семките, влакнестата част и издълбаваме тиквата от месото.
Нарязваме изваденото месо на ситно. Прибавяме сварения в подсолена вода ориз, стафидите, нарязаните на резенчета и почистени ябълки, смляната канела и част от разтопеното прясно масло. Разбъркваме получената плънка и напълваме с нея тиквата.
Покриваме с отрязаната горна част, поставяме я в намазаната с част от прясното масло тава и печем в умерена фурна. Поръсваме готовата тиква с разтопено масло.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...