Кулинарни рецепти » Ястия с месо » Ястия на фурна

Ястия с месо:

Рулца от свинска кожа

Продукти: (за 4 порции) • 8 парчета свинска кожа • 400 г крехко свинсо месо • 200 г сланина • 2-3 скилидки чесън • магданоз, джоджен, копър • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Избираме млада, опърлена и добре свинска кожа. Нарязваме я на парчета с раз...

Рулца от свински джоланчета

Продукти: (за 4 порции) • 4 добре сварени свински джоланчета • 2 ч.л. червен пипер • 2 глави чесън • 1 с.л. стрита чубрица • 2 ч.л. смлян черен пипер • 1 с.л. свинска мас • сол Начин на приготвяне: Отделяме месестата част от сварените джоланчета, като в...

Рулца с горчица и чесън

Продукти: (за 4 порции) • 600 г свинско месо от филето • 2 глави лук • 1 с.л. брашно • 1 ч.ч. червено вино • 150 г пушени гърди • 1 с.л. доматено пюре • 2-3 скилидки чесън • 1 с.л. горчица • 2-3 с.л. разтопено краве масло • черен пипер, сол Начин на пр...

Руски сарми

Продукти: • 8 големи листа от прясна зелка • 300-400 г нетлъста овча кайма • 200 г сланина • 1 глава лук • 3-4 моркова • 1 ч.ч. ориз • 2 с.л. доматено пюре • 1 к.ч. сметана • 1 к.ч. олио • 2 с.л. оцет • черен пипер, копър, сол Начин на приготвяне: ...

Сакарска гозба

Продукти: (за 10 порции) • 1 кг обезкостено свинско месо • 1 кг свинска карантия • 1 с.л. червен пипер • магданоз, джоджен, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на малки хапки и го варим в подсолена вода, докато омекне. Измиваме добре свинската кар...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме на ситно чесъна и лука и ...

Сараевски гювеч

Продукти: • 1 кг телешки гърди • 2-3 с.л. олио • 200 мл телешки бульон • 4 глави лук • 4 моркова • 6 чушки • 1 кг картофи • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Натриваме гърдите със сол и червен пипер и ги запържваме от всички страни в ...

Сарма кебап

Прoдукти: • 1 кг свинско месо • 2-3 глави лук • 3 домата • стерилизирани гъби • 1 кисела зелка • черен пипер • червен пипер • 100 г кашкавал • олио • масло • сол Начин на приготвяне: Отделяме зелевите листа, изрязваме дебелата част и оставяме ...

Сармале

Продукти: (за 4 порции) • 1 по-голяма прясна зелка • 350 г свинско месо • 150 г телешко или говеждо месо • 1 голяма глава лук • 50 г бял хляб • 1 к.ч. прясно мляко • 1-2 яйца • 10-12 парченца сланина от бекон • 100 г солена сланина • 2-3 с.л.олио • 1 ч....

Сармале в гювеч

Продукти: • 350 г свинско месо • 150 г телешко • 100 г пушен бут • 1 зелка • 1 глава лук • 50 г накиснат в мляко хляб • 1-2 яйца • 2 парчета сланина • 1 чашка бяло вино • 4-5 домата • 1 връзка магданоз • месен бульон • бульон от корени за супа • ...

Сарми в тесто

Продукти: (за 4 порции) • 500 г кайма /смес/ • 1 1/2 ч.ч. брашно • 2 яйца • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Омесваме тесто от брашното, содата, 1 яйце и 1 ч.ч. вода. Разточваме кора с дебелина 2-3 мм и я нарязваме на правоъг...

Свински бут с бекон, гъби и праз

Продукти: • 600 г свински бут • 200 г бекон • 500 г гъби • 200 г праз • половин бутилка бира • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме месото от костите. Отстраняваме кожичката на бекона и го нарязваме на филийки, а кожичката – на тънки ивички. ...

Свински бут с вино

Продукти: (за 4 порции) • 500 г обезкостено крехко свинско месо от бута • 2 с.л. мас • 1 с.л. брашно • 250 мл бульон За маринатата: • 1 ч.ч. червено вино • 1 ч.л. оцет • 1 морков • 1 глава лук • 1 скилидка чесън • 1 дафинов лист • 4 стръкчета маг...

Свински бут с топено сирене в гювеч

Продукти: • 1 кг обезкостен бут • 1 кофичка кисело мляко • 200 г топено сирене • 350 г гъби, 1 зелена чушка • 1 глава лук • 2-3 с.л. олио • 1/3 пакетче краве масло • чубрица, сол, черен пипер Начин на приготвяне: Гъбите, лука, чушката и парченцата т...

Свински гърди по тракийски

Продукти: (за 8 порции) • 1,5 кг свински гърди без кости • 300 г свинска кайма • 2 филии бял хляб без кората • 1 яйце • 1 зелена чушка от сурова туршия • 1 ч.ч. бяло вино • 1 непълна ч.ч. олио • магданоз, копър • черен пипер, сол Начин на приготвяне: ...

Свински джолани в глинен гювеч

Прoдукти: • 2-3 свински джолана (в зависимост от размера на гювеча) • 1 ч.ч. бяло вино • 3 глави лук • 5-6 моркова • 1 глава целина • 5-6 гъби • 1 глава чесън • 3-4 зърна бахар • 2-3 дафинови листа • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме...

Свински карета в гювечета

Продукти: • 1 кг свинско месо от контрафилето • 150 г гъби • 1 к.ч. олио • 1 к.ч. доматен сок • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме гъбите на ивички и ги задушаваме в сгорещената мазнина.Нарязваме месото на малки каренца (по 50-60 г) и ги изпич...

Свински кебап в гювечета

Продукти: • 700 г крехко свинско месо • 5-6 глави лук • 10 опечени чушки • 200 г гъби • 1 к.ч. олио • 4 яйца • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на тънки филийки и го задушаваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме нарязаните ...

Свински пържоли с бяло вино

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг свински пържоли • 1 ч.л. смлян черен пипер • 1 к.ч. олио • 3 глави лук • 2 моркова • половин глава целина • 6-7 скилидки чесън • 1 ч.ч. бяло вино • 2 домата • половин лимон • сол Начин на приготвяне: Начукваме пърж...

Свински пържоли с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 800 г свински пържоли • 200 г гъби • 100 г моркови • 3 с.л. олио • 2 с.л. краве масло • 2 глави лук • 1 к.ч. брашно • черен пипер, сол За соса: • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 ч.ч. бяло вино • черен пипер, сол ...

Свински пържоли с лук

Продукти: • 4 пържоли • 2-3 глави лук • 1 ч.ч. бира • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Начукваме пържолите и ги натриваме с черен пипер и сол. Изпържваме ги леко от двете страни в сгорещеното олио. Изваждаме пържолите и в същата мазни...

Свински пържоли с пушено сирене

Продукти: (за 4 порции) • 8 свински пържолки • 50 г краве масло • 150 г пушено сирене • 1 кофичка кисело мляко • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Начукваме леко пържолките и ги натриваме с черен пипер и сол. Намазваме дъното на йенска тенджера с...

Свински ребра на фурна

Продукти: (за 4 порции) • 4 свински ребра • 4 глави лук • 4 чушки • 500 г домати • 7-8 зърна черен пипер • 2 карамфила • 1/2 ч.л. джинджифил • 1 к.ч. олио • 1 к.ч. винен оцет • 1/2 ч.л. канела • 1/2 ч.л. червен пипер • 1/2 ч.л. захар • сол Начин ...

Свински ребра по мадридски

Продукти: (за 4 порции) • 4 порции свински ребра /около 800-900 г/ • 4 с.л. олио • 2 скилидки чесън • 1 дафинов лист • 1 люта чушка • магданоз, риган • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме ситно чесъна и магданоза, смесваме с олиото, прибавям...

назаднапред
Начало