Прoдукти:
• 1 кг свинско месо
• 2-3 глави лук
• 3 домата
• стерилизирани гъби
• 1 кисела зелка
• черен пипер
• червен пипер
• 100 г кашкавал
• олио
• масло
• сол
Начин на приготвяне:
Отделяме зелевите листа, изрязваме дебелата част и оставяме да се отцедят. Нарязваме месото на кубчета и го задушаваме в мазнината заедно с нарязания лук. Към тях прибавяме настърганите домати, червения и черния пипер и нарязаните гъби.
Взимаме отцедените зелеви листа, слагаме от плънката и завиваме на големи сарми. Нареждаме ги в намазнена тава и запичаме във фурната, докато се получи червена коричка. Към края на печенето върху всяка сарма настъргваме кашкавал, слагаме парченце масло и отново запичаме.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...