Продукти: (за 6 порции) • 1 кг агнешко месо от бутчето • 4 връзки зелен лук • 1 връзка магданоз • 1 връзка джоджен • 1 връзка копър • 1,5 пакетче краве масло • червен пипер, сол За заливката: • 3 яйца • 6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. брашно Начи...
Продукти: • 150 г смляно телешко месо • 150 г смляно свинско месо • 150 г смляно говеждо месо • 80 г овесени ядки • прясно мляко • 1 ябълка • 4 зелени маслини • 100 г гъби • 2 яйца • сол, • краве масло за намазване на формата Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 250 г свински черен дроб • 250 г кайма /телешка, свинска или смес/ • 2 глави лук • 2 филии сух бял хляб • 1 с.л. олио • магданоз, джоджен • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба във вода или прясно мляко, след к...
Продукти: (за 5 порции) • 1 кг пушена плешка • 8 с.л. сухо бяло вино • 3 с.л. олио • 1 голяма глава лук • 2 големи моркова • 2 стръкчета целина • 2 стръкчета магданоз • 1 дафинов лист • 300 мл месен бульон или вода • черен пипер, сол Начин на приготвян...
Продукти: (за 5 порции) • 5 малки глави алабаш • 750 г кайма • 1 глава лук • половин пакетче краве масло • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме главите алабаш в подсолена вода, обелваме ги, отрязваме им капаче и ги издълбаваме внимателно. З...
Продукти: • 1 заек с дреболиите • 2 глави лук • 1 ч.ч. ориз • 1 1/2 к.ч. олио • 1 ч.ч. вино • оцет • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Накисваме заека за 5-6 часа в равни количества оцет и вода, изплакваме го и посоляваме....
Продукти: • 1 заек (1,5-2 кг) • 100 г смляно телешко месо • 100 г гъби • 1 яйце • 1 глава кромид лук • 1 връзка магданоз • 1 филия хляб • 1 к.ч. растително масло • 100 г сланина • 1 с.л. червен пипер • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Изми...
Продукти: (за 6 порции) • 1 заек /около 2 кг/ заедно с дреболиите • 3 кг прясно зеле • 250 мл олио • 400 г домати • 1-2 глави лук • 3-4 скилидки чесън • 2 ч.л. червен пипер • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме заека. Накисваме...
Продукти: (за 4 порции) • 8 големи глави лук • 50 г маргарин • 350 г кайма • 1 скилидка чесън • 1 с.л. доматено пюре • 2 с.л. настърган кашкавал • 50 г сланина • 1/2 ч.л. лют пипер • 1 ч.л. горчица • 1 щипка мащерка • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • чер...
Продукти: (за 2 порции) • 6 средно големи глави лук • 50 г кайма • 2 с.л. натрошен сух бял хляб • 80 г краве масло • 1 яйце • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме лука и издълбаваме вътрешността му. Разтопяваме половината от масл...
Продукти: (за 4 порции) • 1 пъпеш • 1 бучка краве масло За плънката: • 1-2 глави лук • 200 г смляно овче месо • 1 ч. ч. ориз • 50 г бадеми • 50 г стафиди • черен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото. До...
Продукти: (за 6-8 порции) • 1 агнешка плешка • 3 агнешки бъбрека • 200 г пушена шунка • 1 с.л. брашно • 3 яйца • 3 с.л. кисело мляко • 1 кг картофи • 1-2 с.л. олио • магданоз, джоджен • червен и черен пипер, сол Начин на приготвяне: С остър нож пр...
Продукти: (за 6 порции) • 1 агнешка плешка • 1 комплект агнешки дреболии • 2 връзки пресен лук • 500 г картофи • 1 ч.ч. ориз • 1 к.ч. олио • джоджен, магданоз • черен и червен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме дреболиите в подсолена вода и ги...
Продукти: (за 6-8 порции) • 1 агнешка плешка • 200 г шунка • 1 филия сух бял хляб • 2 твърдо сварени яйца • 1 пакетче краве масло • червен и черен пипер, сол Начин на приготвяне: Правим разрез в плешката между ребрата и лопатката, като оформяме място за п...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г обезкостено овнешко месо от плешката • 30 г краве масло • 20 г олио • 100 г колбаси • 2 глави лук • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Оформяме от овнешкото месо една голяма пържола, начукваме я леко, напълваме...
Продукти: • 2,5 кг цяла тиква • 800 г говеждо месо • 2 глави лук • 100 г краве масло • 150 мл сметана • сол Начин на приготвяне: Измиваме добре тиквата. Отрязваме капаче от страната на дръжката. С лъжица изваждаме семките и част от вътрешността на...
Продукти: (за 6 порции) • 1 телешка глава • 1 телешко шкембе • 1 кг телешка кайма • 1,5 кг лук • 500 г моркови • 1 ч.ч. олио • 1 ч.ч. сухо бяло вино • 5-6 скилидки чесън • 100 г сланина • черен и червен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 250 г смляно свинско месо • 1 филия хляб • 1 яйце • 50 г сланина • 5 средно големи глави целина • 200 г печурки • 150 г кашкавал • 1 к. ч. олио • 1 ч. л. червен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: Обелваме целината...
Продукти: (за 5 порции) • 10 големи червени ябълки • 1-2 с.л. лимонов сок • 3-4 с.л. краве масло • 200г ситно нарязан лук • 350 г кайма • 35 г галета • 1 и 1/2 ч.л. пелин • 1 ч.л. настъргана лимонова кора • 1 щипка настъргано индийско орехче • 1 ч.л. сол ...
Продукти: (за 4 порции) • 8 агнешки котлета без кост • 500 г пресни моркови • 1 к.ч. олио • 30 г краве масло • червен и черен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: Начукваме леко котлетчетата и ги поръсваме с черен пипер и сол. Нарязваме морковите на...
Продукти: (за 5 порции) • 200 г сух хляб • 250 г кайма /смес/ • 10 домата • 3 глави лук • 1 к.ч. олио • 30 г краве масло • 50 г кашкавал • 1-2 с.л. наситнен магданоз • сол Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на дребни кубчета и го запичаме. Изрязва...
Продукти: • 1 кг домати • 2 глави лук • 1 к.ч. олио • 1 к.ч. ориз • 500 г кайма • 1 ч.ч. прясно мляко • 3 яйца • 2 с.л. наситнен магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Избираме здрави червени домати, отрязваме капачета от горната страна и...
Продукти: (за 5 порции) • 1 кг домати • 500 г агнешка кайма • 2 глави лук • 1 к.ч. ориз • 1 ч.ч. мазнина • 1 ч.ч. прясно мляко • 3 яйца • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Избираме големи и здрави домати, отрязваме им капачета откъм дръж...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г кайма /най-добре овнешка/ • 8 по-едри зелени домати • 1 глава лук • 1 к.ч. ориз • 1 ч.л. червен пипер • 5-6 с.л. олио • магданоз, мащерка • черен пипер, сол За заливката: • 1 с.л. препечено брашно • 3 яйца • 1 к.ч. ...