Кулинарни рецепти » Ястия с месо » Ястия на фурна

Ястия с месо:

Пълнени картофи

Продукти: (за 4 порции) • 800 г еднакво големи картофи • 60 г мазнина • 40 г мляко • 20 г брашно • 280 г смляно месо • 2 яйца • 1 глава лук • червен пипер, магданоз, сол Начин на приготвяне: Обелваме и издълбаваме картофите, като ги изравняваме отдолу...

Пълнени котлети

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг свински котлети • 150 г кус-кус • 150 г гъби • 80 г краве масло • 60 г кашкавал • 2 моркова • 1 голяма глава лук • 2 печени червени чушки • 50 г брашно • 1 твърдо сварено яйце • 1 сурово яйце • черен пипер, сол Начин ...

Пълнени марули

Продукти: (за 4 порции) • 4 марули • 800 г агнешко месо • 3 стръка зелен лук • 4 с.л. масло • 3 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Изчистваме марулите от повяхналите външни листа и ги измиваме добре. Пускаме ги за 7-8 мин ...

Пълнени патладжани от Пловдивско

Продукти: • 5 патладжана • 500 г телешка кайма • 4 с.л. олио • 300 г домати • 1 глава лук • 10 скилидки чесън • 1 ч. л. червен пипер • черен пипер, магданоз, сол Начин на приготвяне: Разрязваме патладжаните на половинки, издълбаваме ги, посоляваме и ...

Пълнени свински гърди

Продукти: (за 4 порции) • 450 г обезкостени свински гърди • 300 г свински кости • 1 стрък майорана • 1 стрък чубрица • 1 щипка смлян кимион • 1 с.л. олио • 1 главичка лук • 20 г моркови • 1 парченце целина • 1 ч.л. доматено пюре • 120 г твърд кашкавал ...

Пълнени свински котлети

Продукти: (за 6 порции) • 6 по-дебели свински котлета • 200 г сварен черен дроб • 3 резенчета пушено сирене • 6 едри зелени маслини • 12 по-големи гъби • 3 глави лук, магданоз • 1-2 малки стръка целина • 2 счукани карамфилчета • 2 с. л. зехтин • 40 г краве ...

Пълнени телешки гърди

Продукти: (за 5 порции) • 750 г телешки гърди • 2 яйца • 100 г бял хляб • 1 к.ч. прясно мляко • 50 г смлени бадеми • 2 с.л. краве масло • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • 1 с.л. коняк • 1 лимон • 1-2 с.л. галета, • индийско орехче • лимонов сок • чере...

Пълнени тиквички

Продукти: (за 4 порции) • 800 г тиквички • 200 г кайма • 2 глави лук • 100 г домати • 2 с.л. овесени ядки • 2 с.л. олио • 5-6 скилидки чесън • магданоз, копър • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Подбираме средно дебели тиквички. Издълбаваме ги и...

Пълнени тиквички

Продукти: (за 4 порции) • 8 средни тиквички • 1 с. л. зехтин • 1 глава лук • 1 скилидка чесън • 60 г свинско месо • 2 с. л. доматено пюре • 2 ч. л. ситно нарязан магданоз • 1 щипка смлян черен пипер • 1 домат, нарязан на кръгчета • 1 ч. ч. кисело мляко • ...

Пълнени червени камби

Продукти: • 6 средно големи камби • 3 с.л. зехтин • 350 г кайма • 2 глави лук • 3 скилидки чесън • 1 ч.л. кимион • 2 домата • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 и 1/2 ч.ч. доматен сок • 1 с.л. наситнен копър • 150 г галета • черен пипер, сол Начин на приго...

Пълнени чушки по бургаски

Продукти: (за 4 порции) • 8 зелени пиперки Долма • 1 глава лук • 2 скилидки чесън • 500 г кайма • половин консерва стерилизирани домати • 1 ч.ч. ориз • 1/3 пакетче краве масло • 3-4 с.л. олио • риган, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме п...

Пълнени чушки по славянски

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг чушки • 1 и 1/2 ч.ч. ориз • 1 глава лук • 600 г кьопоолу • 250 г кайма • сол, черен пипер, джоджен • олио За соса: • 1 кофичка кисело мляко • 1 яйце • 2 с.л. брашно, размито в малко вода • сол на вкус Начин на ...

Пълнени чушки с овнешко

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг чушки Долма • 500 г смляно овнешко месо • 2 глави лук • 1 морков • 1 к.ч. ориз • 2 домата • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. червен пипер • 2 яйца • 1 ч.ч. кисело мляко • копър, магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: ...

Пълнено агне със спанак от Смолянско

Продукти: • 1 агне заедно с дроба и сърцето • 125 г краве масло • 1 връзка пресен лук • 300 г почистен спанак или лапад • 1 1/2 ч.ч. ориз • 1 ч.ч. олио • 1 бутилка бира • 3 ч.ч. бульон • магданоз, джоджен • червен и черен пипер • сол Начин на пригот...

Пълнено свинско

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг свинско филе • 2 парчета шунка • 100 г кашкавал • 4 резенчета бекон • 2 големи глави лук • 150 мл коняк (шери) • мащерка, сол Начин на приготвяне: Разрязваме филето по дължина на две. В двете парчета оформяме “джобове” за ...

Пълнено филе по креолски

Продукти: (за 5-6 порции) • 1,250 кг филе от месо по избор • 3 моркова • 3 твърдо сварени яйца • 1 скилидка чесън • нарязан на ситно магданоз • 1 филийка шарена сланина (може и пушени гърди) • мащерка, сол За соса: • 100 мл олио • 2 глави лук • 2 ч...

Пълнено цвекло

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг червено цвекло • 750 г кайма • 1 глава лук • половин пакетче краве масло • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Избираме главички цвекло, големи колкото картоф. Сваряваме ги в подсолена вода, обелваме ги, отрязваме им капаче ...

Пълнено шилешко бутче

Продукти: (за 8-10 порции) • 1 шилешко бутче /около 2-2,5 кг/ • 1 пакетче краве масло • 4 глави лук • 4 моркова • 2 стръка праз • 400 г ситно накълцано крехко телешко месо • 200 г ориз • сух джоджен, магданоз • черен пипер, кимион, сол Начин на приготвян...

Пълнено яре

Продукти: • 1 яре • дреболиите на ярето • 1-2 връзки зелен лук • 600 г ориз • 200 мл олио • 1 с.л. червен пипер • магданоз, джоджен • сол Начин на приготвяне: Измиваме почистеното яре и го посоляваме. Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в ...

Пържени и запечени свински пържоли

Продукти: • 4 свински пържоли • 1-2 к.ч. олио • 100 г топено сирене • 1 кофичка кисело мляко • сол Начин на приготвяне: Начукваме пържолите, посоляваме ги и леко ги запържваме в сгорещеното олио. Слагаме две от пържолите на дъното на намаслена тавичк...

Пържоли в зелеви листа

Продукти: (за 4 порции) • 8 котлетчетата • 8 големи листа от кисело зеле • 1-2 ч.л. червен пипер • 2-3 с.л. олио • кимион, сол Начин на приготвяне: Измиваме котлетчетата, подсушаваме ги и отстраняваме костите. Начукваме пържолките с дървено чукче и ги натр...

Пържоли в ризи

Прoдукти: • 4 свински пържоли • 4 големи листа кисело зеле • 250 г гъби от буркан • 1 глава лук • 150 г кашкавал • зелев сок • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Пържолите разрязваме с остър нож, така че да се получи джоб и леко ги начукваме. Ов...

Пържоли по троянски

Продукти: • 1,2 кг пържоли • 500 мл прясно мляко • 2-3 глави лук • 100 г свинска мас • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Начукваме пържолите, нареждаме ги в тава, намазваме ги с маста и поръсваме със ситно нарязания лук, черния пипер и сол. Заливаме...

Пържоли с гъби в гювеч

Прoдукти: • 1кг пържоли • 500 г гъби • 1 ч.ч.бяло вино • 1 ч.ч.брашно • 300 г топено сирене • 200 г сметана • черен пипер и сол Начин на приготвяне: Начукваме пържолите, посоляваме и ги овалваме в брашно. Нарязваме гъбите и топеното сирене на филийки. ...

назаднапред
Начало