Кулинарни рецепти » Ястия с месо » Ястия на фурна

Ястия с месо:

Печено агне

Продукти: • 1 агне с дреболиите • 600 г краве масло • 800 г пресен лук • 350 г ориз • 200 г магданоз • 200 г джоджен • червен пипер, сол Начин на приготвяне: Изваждаме белия и черния дроб, сърцето, шкембето и червата на агнето, измиваме ги много добре ...

Печено агне със зелена плънка

Продукти: • 1 агне около 8 кг • 1 пакетче краве масло • черен и червен пипер • сол За плънката: • дреболиите от агнето • 3 с.л. масло • 12-15 връзки зелен лук (според големината им) • 4-5 сухи чушки • 2 шепи ситно нарязана мащерка • черен и черве...

Печено агнешко

Продукти: (за 10-12 порции) • 5-6 кг агнешко месо от задната част заедно с бъбреците • 1 пакетче краве масло • 1 препълнена с.л. брашно • 150 мл бяло или червено вино • 450 мл агнешки бульон • сол, черен пипер, мащерка Начин на приготвяне: Отделяме бъбрец...

Печено каре от сърна

Продукти: (за 14-16 порции) • 3,5-4 кг еленов или сърнешки гръб /2 карета/ • 100 г сланина • 3-4 с.л. мазнина за печене • 1,5 пакетче краве масло • 2 листа желатин • 2-3 ч.ч. бистър силен телешки бульон • 1 кг чернодробен пастет • 1/2 к.ч. коняк • 1 к.ч. сме...

Печено къббе

Продукти: (за 4 порции) • 800 г крехко агнешко месо, лишено от мазнини • 1 к.ч. краве масло • 200 г ситен булгур • 4 глави лук • 1 ч.л. смлян черен пипер • канела, кимион, сол Начин на приготвяне: Избираме прясно заклано месо, измиваме го, подсушаваме и з...

Печено кюфте по чешки

Продукти: (за 3-4 порции) • 350 г телешко месо • 250 г тлъсто свинско месо • 2 яйца • 2 филии стар бял хляб • 50 г сланина • 5-6 скилидки чесън • 1 глава лук • магданоз, черен пипер, сол • прясно мляко, за да накиснем хляба • галета за овалване на кюфтетат...

Печено месо

Продукти: (за 4-6 порции) • 1,5 кг свинско месо • 5-6 глави лук • 100 г сланина или пушени гърди • 1 глава чесън • кимион • червен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме и шпековаме месото със сланината и скилидки чесън, посоляваме и поръсваме с кимион...

Печено по унгарски

Продукти: (за 5-6 порции) • 1 кг месо (телешко или свинско) • 100 г бекон или шунка • 5-6 кисели краставички • 2-3 глави лук • 4-5 скилидки чесън • олио • 4-5 с.л. кисело мляко • подправки за месо по избор • сол, черен пипер Начин на приготвяне: И...

Печено с яйца на очи

Продукти: (за 4 порции) • 750 г телешка кайма • 4 яйца • 1 с.л. брашно • 1 глава лук • 3-4 домата • 1 ч.ч. доматен сок • 5-6 с.л. олио • 2 с.л. разтопено краве масло • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Запържваме каймата в олиото заедно със ситн...

Печено свинско месо в було

Продукти: (за 5-6 порции) • 1 кг шарено свинско месо • 3 глави лук • 1 свинско було • 1-2 с.л. свинска мас • 1 к.ч. вино • 1 к.ч. бульон • 200-300 г свински ребра • горчица • захар, оцет • черен и червен пипер • ким, сол Начин на приготвяне: На...

Печено свинско месо в мляко

Продукти: (за 4 порции) • 800 г свинско филе • 300 мл прясно мляко • 1 ч.л. брашно • 100 г сланина • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Отстраняваме тлъстините от филето и го натриваме със сол и черен пипер. Правим прорези, в които слагаме тънки парченц...

Печено свинско месо в тесто

Продукти: (за 6 порции) • 500 г готово тесто • 1 кг свинско месо • 500 г домати • 1 жълтък • 1 с. л. масло • 1 ч. л. олио • няколко клонки магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме месото и го подсушаваме. Разточваме 2/3 от тестото вър...

Печено свинско с плънка от кайма

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг обезкостено свинско месо /цяло парче/ • 150 г пушени гърди /или сланина/ • 3 глави лук • 150 г кайма • 1 връзка магданоз • 1 ч.л. червен пипер • 1 ч.л. черен пипер • 5-6 скилидки чесън • 1 настъргана ябълка • 1 с.л. галета •...

Печено филе

Продукти: (за 4 порции) • 800 г свинско или телешко филе • 2 с.л. олио • 4-5 с.л. прясна свинска мас • 4-5 моркова • 5-6 малки лукчета • 1 парче целина • 1 корен магданоз • 1 корен пащърнак • 2-3 скилидки чесън • 1 ч.ч. червено вино • 500 г консервирани п...

Пикантно печено

Продукти: (за 4 порции) • 500 г кайма • 2 глави лук • 3 кренвирша • 200 г пушено сирене • 3 с. л. олио, чубрица • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Омесваме каймата с подправките, ситно нарязания лук, нарязаните на тънки колелца кренвирши и накълцанот...

Пилаф на пашата

Продукти: (за 4 порции) • 200 г продълговат ориз • 200 г кайма • 2 ч.ч. бульон • 1 филия сух хляб • 60 г краве масло • 1 к.ч. натрошени фастъци • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Накисваме ориза за 1 час в топла подсолена вода, след което прецеждам...

Пиперки, пълнени със свинско и фасул

Продукти: • 1 кг зелени пиперки • 200 г свинско месо • 200 г зрял фасул • 1 ч.ч. настъргани домати • 2-3 пресни домата • 1 глава лук • 2-3 с.л. олио • 1 връзка джоджен • 1 връзка копър • 2-3 щипки смлян кимион • 1 ч.л. чубрица • 1 скилидка чесън • со...

Пиринчлия гювеч

Продукти: (за 5 порции) • 750 г тлъсто овнешко месо от поясната или предната част • 250 г ориз • 1 к.ч. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на парченца, посоляваме и поръсваме с черен пипер. След това изпичаме много добре. Когато мес...

Плакия по градинарски

Продукти: (за 4 порции) • 600-700 г телешко месо • 2-3 пиперки • 1 по-голяма тиквичка • 1 патладжан • 2 моркова • 1 парче целина • 5 домата • 1 глава лук • 1 скилидка чесън • 1 к.ч. олио • 1 лимон • 1 с.л. брашно • магданоз, копър, сол Начин на п...

Плевенски кебап

Продукти: • 1 кг свинско филе • 250 г гъби • 4-5 глави лук • 50 мл бяло вино • 80 г свинска мас • 1 домат • 1 стрък чубрица • 5 люти чушлета • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото като за шишчета и прибавяме ситно нарязаните лук, ...

Праз с кайма

Продукти: • 500 г кайма • 5-6 стръка праз • половин глава целина заедно с листата • 50 мл доматен сок • 1 морков • 200 г гъби • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер • олио • вегета на вкус Начин на приготвяне: Нарязваме праза на ситно и задушаваме в...

Празничен специалитет

Продукти: • 1,5 кг свинско месо (бут или рибица) • 500 г гъби • 250 г кашкавал • 250 г топено сирене • 1 к.ч. бира • червен и черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на пържоли и го начукваме на тънко. Посоляваме и поръсваме с черен и ч...

Празнични сарми с кисело зеле

Продукти: • 6 големи листа зеле • 600 г нетлъсто свинско месо • 3 стръка праз • 2-3 с.л. олио • 1 ч.л. доматено пюре • 6 парчета пушен бекон • 1/2 ч.ч. червено вино • черен и червен пипер • чубрица, сол • пикантна подправка Начин на приготвяне: З...

Преславска мешана скара

Продукти: • 5 свински пържоли • 200 г прясна наденица • 300 г свинско месо • 250 г гъби • сокът от половин лимон • 1 глава кромид лук • 1 стрък чубрица • 1 ч.л. черен пипер • 5 лютиви чушлета • сол Начин на приготвяне: Загряваме скарата, намасляв...

назаднапред
Начало