Продукти: (за 6 порции) • 1 голяма глава лук • 3 скилитки чесън • 3 с.л. олио • 500 г телешко или агнешко месо • 1 с.л. доматено пюре • 150 мл сухо бяло вино • 300 мл телешки бульон • 3 ч.л. царевично брашно • 1,5 кг картофи • 90 г краве масло • 300 мл пр...
Продукти: (за 4 порции) • 800 г кайма (смес) • 1 кофичка кисело мляко • 1 яйце • 2-3 скилидки чесън • 4-5 с. л. олио • черен и червен пипер • магданоз • чубрица • сол Начин на приготвяне: Измесваме каймата със сол, черен пипер, ситно нарязан магдано...
Продукти: • 1 прясна зелка • 500 г овча кайма • 2 глави лук • 3-4 домата • 1 к.ч. ориз • 1 ч.ч. олио • 1 ч.л. червен пипер • магданоз, черен пипер • оцет, сол Начин на приготвяне: Отстраняваме кочана на зелката и я варим няколко минути в подсолена ...
Продукти: (за 6 порции) • 1 овчи бут • 100 мл водка • 1 връзка корени за супа • 1-2 глави лук • лимонова кора • 100 г гъби • 500 г кисело мляко • 200 г краве масло • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Начукваме бутчето и го заливаме с киселото мл...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г тиквички • 800 г телешка кайма • 7-8 картофа • 3-4 с.л. олио • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • черен пипер, сол За соса: • 50 г настърган кашкавал • 40 г краве масло • 1 ч.ч. прясно мляко • 1 яйце • 1 с.л. браш...
Продукти: (за 10-12 порции) • 500 г овче месо от ребрата • 500 г овче месо от бута • 2-3 глави лук • 1 голям и 2 средни патладжана • 3 тиквички • 750 г картофи • 10 домата • четвърт пакетче краве масло • трохи от 2 филии сух бял хляб • 1 к.ч. олио • 2-3 с...
Продукти: (за 1 порция) • 100 г кайма • 2 с.л. нарязан лук • 2 с.л. прясно мляко • 1-2 яйца • краве масло • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разбъркваме каймата с подправките и млякото и оформяме тънко кюфте. Поставяме го в намазано с масло гювече и ...
Продукти: (за 4 порции) • 300 г ориз • 2 с.л. краве масло • 50 г гъби • 1 връзка зеленина • 100 г шунка • 100 г месо • 3 домата • 1 с.л. доматено пюре • 2 с.л. галета • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме ориза и го отцеждаме...
Продукти: (за 4 порции) • 4 големи патладжана • 400 г кайма • 100 г сирене • 100 г кашкавал • 2 яйца • 1-2 скилидки чесън • черен пипер, сол За соса: • 4-5 домата • 1 глава лук • 1с.л. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измивам...
Продукти: • 2 с.л. зехтин • 140 г шарен бекон нарязан на кубчета • 1 кг телешки или говежди пържоли на кубчета • 4 с.л. брашно • 750 мл червено вино или говежди бульон • 4 стръкчета мащерка • 600 г главички сладък лук • 2 с.л. желе от червен или черен касис ...
Продукти: • 4 патладжана • 400 г кайма • 1 глава лук • 2 скилидки чесън • 2 яйца • 100 г кашкавал • 1 ч.ч. олио • 4 домата • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме патладжаните на дълги филийки и ги оставя...
Продукти: • 1 кг малки еднакви по големина патладжани • 300-350 г кайма • 2 глави лук • 3-4 домата • 1 ч. ч. настъргани домати или доматен сок • 3-4 с. л. олио • сол, черен пипер, магданоз Начин на приготвяне: Измиваме патладжаните, разполовяваме ги по...
Продукти: (за 4-5 порции) • 1 заек • 1 ч.ч. оцет • 100 г пушена сланина • 3-4 с.л. мазнина • 3 глави лук • 1 с.л. брашно • половин лимон • 1 дафинов лист • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Избираме по-млад заек, изчистваме го, посоляваме го и г...
Продукти: (за 12-16 порции) • 1 голям заек около 4 кг /без главата и врата/ • 200 г сланина • 1 л вино • 2 връзки корени за супа • 2-3 с.л. оцет • 2 глави лук • 1 ч.л. брашно • черен пипер, сол • 1-2 к.ч. мазнина за печенето Начин на приготвяне: Поч...
Продукти: • 1 заек • 500 мл вода • 200 мл оцет • 100 г бекон • 1 ч.ч. кисело мляко • 30 г краве масло • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Измития заек нарязваме на порции, слагаме ги в по-дълбок съд и ги заливаме с марината от водата и оцета. ...
Продукти: (за 4 порции) • 800 г заешко месо • 6-8 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Шпиковаме заешкото месо с цели скилидки чесън. Посоляваме и го слагаме в тавичка, заливаме с мазнината и с малко топла вода. Печем в предварително загр...
Продукти: • 500 г мляно месо • 1 ч. ч. нарязани пресни гъби • 1 глава кромид лук • 1 стрък чубрица • половин връзка магданоз • 1 бучка краве масло • 2 с. л. брашно • 1 ч. ч. прясно мляко • 1 яйце • черен пипер и сол на вкус Начин на приготвяне: К...
Продукти: (за 1 порция) • 150 г месо от плешка • 1 с.л. мазнина • 1 малка глава лук • 3-4 скилидки чесън • черен пипер, сол, ким Начин на приготвяне: Обезкостената плешка оформяме на правоъгълник, начукваме и натриваме със сол, счукан чесън и черен пипер. н...
Продукти: (за 4 порции) • 400 г телешка кайма • 1 филийка бял хляб • 1 главичка лук • 75 г счукани бадеми • 1 яйце • 1/2 ч.л. настъргана лимонова кора • сокът от ½ лимон • 200 г печурки • 1 морков • 1 стрък пресен лук • 1 червена чушка • 200 г ...
Продукти: (за 4-5 порции) • 1,4 кг предни свински ребра • 1 щипка зелен китайски чай • 500 мл кипяща вода • 50 мл соев сос • 4 скилидки чесън • 3 зърна карамфил • 1 зърно анасон • 40 г захар • 40 г краве масло • 2 големи глави лук Начин на приготвяне:...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме кожата на джоланчетата на ромбове и ги натриваме ...
Продукти: (за 4 порции) • 4 телешки котлета • половин пакетче краве масло • 1 к.ч. бяло вино • 60 г шунка • 1 малка глава лук • 3 моркова • 3 с.л. галета • лимонов сок • смлян черен пипер • магданоз, риган, сол Начин на приготвяне: Начукваме леко ...
Продукти: • 750 г телешко, шилешко или свинско месо • 1 кг картофи • 1 ч. ч. ориз • 2 глави лук или 1 връзка пресен лук • 3-4 с. л. олио • 3 нарязани домата • магданоз, копър, листа от целина • джоджен, чубрица • червен пипер, сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4-5 порции) • 800 г говеждо филе • 2 глави лук • 1-2 моркова • 2-3 ч.л. мас или масло • 1 филийка ръжен хляб • малко вино • 1 връзка магданоз • няколко обезкостени ситно нарязани рибки аншоа • малко сметана • сол, черен пипер Начин на при...