Продукти: • 800 г телешко (шилешко) месо от врата или плешката • 100 мл олио • 1 кг патладжани • 50 г брашно • 150 г доматен сок • 100 г лук • 150 мл прясно мляко • 100 мл бяло вино • 1 щипка черен пипер • ароматен зеленчук • магданоз, сол Начин на ...
Продукти: • 400 г домати • 100 г дребни гъбки • 12 пресни картофа • смлян черен пипер • 1 с.л. брашно • 4 котлета (по 125 г) • 4 с.л. масло • 1 скилидка чесън • 1 глава лук • 250 мл бяло вино • 1/2 ч.л. сушена мащерка • по 50 г шунка и салам • червен...
Продукти: (за 6 порции) • 600 г овнешко месо • 2 глави лук • 1 кг картофи • 5 домата • 2 патладжана • 200 г зелен фасул • магданоз, копър • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Потапяме доматите за 1 мин в кипяща вода, след което ги обелваме и отделя...
Продукти: (за 1-2 порции) • 250 г свинско месо със сланина • 2 с.л. соев сос • 2 с.л. червено вино • 1 ч.л. захар • 3 с.л. олио • 1 ч.л. ситно нарязан пресен джинджифил или половин ч.л. смлян • 1 малка главичка лук • 1 с.л. нишесте, размито с малко вода • 1 щ...
Продукти: (за 4 порции) • 600 г говеждо филе • 1 голяма глава лук • 4 с.л. олио • 3 с.л. кетчуп • 1 печена и обелена червена чушка Капия • 1-2 с.л. соев сос • сладък и лют червен пипер • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сгорещяваме олиото и изпъ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г прясно телешко месо • 150 г ситен булгур • 4 стръка зелен лук • 2 домата • 1 връзка магданоз • черен пипер • кимион, сол Начин на приготвяне: Изчистваме месото от сухожилията, прекарваме няколко пъти през месомелачка с мн...
Продукти: (за 5 порции) • 750 г едро смляна телешка кайма • 1-2 зелени люти чушлета • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1 червена пиперка • 1 буркан белени домати (800 г) • 400 г сварен и отцеден червен фасул • 3 с.л. зехтин • 300 мл телешки бульон • 3 с....
Продукти: (за 4-5 порции) • 1 свински крак • 500 г свински ребра • 500 г свинско месо от коремната част • 3-4 глави чесън • 500 г дребен лук • 500 г дребни картофи • 1-2 люти чушки • 500 мл червено вино • 1 к.ч. оцет • черен пипер, сол Начин на приготв...
Продукти: • 2-3 кг телешки джолан • 1 кг картофи • 6 глави лук • 3 ч.ч. вино • 15 скилидки чесън • 3 лютиви пиперки • 1 с.л. червен пипер • 15-20 зърна черен пипер • 2-3 дафинови листа • сол Начин на приготвяне: Нарязваме джолана и го киснем във ...
Продукти: • 1 кг телешко месо • 1/2 ч.ч. растително масло • 3 глави лук • 1 с.л. доматено пюре • 1 с.л. брашно • 1 с.л. червен пипер • 1 ч.ч. вино • 1 ч.ч. вода • 2-3 дафинови листа • 1 стрък чубрица • 700 г арпаджик, • 2 глави чесън • 1 връзка магда...
Продукти: • 1 ч.ч. царевично брашно • 1 ч.ч. пшенично брашно • 5 картофа • 1/2 пакетче масло • 1ч.л. червен пипер • 2 л вода • 700 г телешко месо • 3 стръка праз • 3 домата • 1 дафинов лист • чубрица, бахар • черен и червен пипер • олио, сол Нач...
Продукти: (за 5 порции) • 1200-1300 г крехко агнешко или телешко месо • 1 кг зелени чушки • 300 г лук • 500 г домати • 1 пакетче краве масло • 2-3 скилидки чесън • 2 с.л. оцет • 1 ч.л. червен пипер • калофер или естрагон • магданоз, сол Начин на пригот...
Продукти: (за 8 порции) • 800 г шилешко месо • 4 с.л. олио /или разтопено краве масло/ • 1 глава лук • 1 морков • 1 парче целина • 3 картофа • 4 с.л. стерилизиран грах • 2-3 домата • 2 с.л. ситно нарязан магданоз • 10-12 зърна черен пипер • сол Начин...
Продукти: (за 5 порции) • 750 г агнешко или телешко месо • 3 яйца • 60 г ориз • 1 пакетче краве масло • 1 парче целина • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Накълцваме месото на дребно, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Приб...
Продукти: (за 4 порции) • 700-800 г тлъсто агнешко месо • 700-800 г спанак • 2 връзки пресен лук • 1 к.ч. олио • 1 с.л. брашно • сол • кисело мляко Начин на приготвяне: Измиваме агнешкото месо, нарязваме го на парчета и посоляваме. Слагаме го в тенджера...
Продукти: (за 5 порции) • 750 г месо /агнешко, овнешко или телешко/ • 125 г свинска мас • 100 г лук • 1,2 кг патладжани • 1 с.л. брашно • 150 г домати • 1 ч.л. червен пипер • магданоз и сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на порции и го запържва...
Продукти: (за 4 порции) • 200 г свински гърди • 1 кг пресен зелен грах • 4 с. л. зехтин • 5 скилидки чесън • 1 връзка магданоз • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Изчистваме граха, изсипваме го в тенджера и го заливаме с вода. Прибавяме 2 с. л. зехтин...
Продукти: (за 5 порции) • 750 г месо от младо прасе • 600-700 г нахут • 2-3 глави лук • сол Начин на приготвяне: Избираме тлъсто месо от младо прасе и го нарязваме на парчета. Задушаваме го в тенджера в собствената му мазнина заедно със ситно нарязания лук. ...
Продукти: (за 6 порции) • 1 кг свинско месо • 1 средно голяма кисела зелка • 2 с.л. червен пипер • 3 с.л. свинска мас • 1 ч.ч. зелев сок • червен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на хапки, а зелката нарязваме на и...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 300 г зрял фасул • 1-2 глави лук • 3-4 домата • 1 ч. л. червен пипер • джоджен, чубрица, • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме предварително накиснатия във вода фасул, отново заливаме със студена вода и го сва...
Продукти: • 850 г свинско месо • 300 г зрял фасул • 1-2 глави лук • 3-4 домата • 1 ч. л. червен пипер • джоджен, чубрица • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Предварително накиснатия във вода фасул измиваме, отново заливаме със студена и го сварява...
Продукти: (за 5 порции) • 800-900 г телешко месо • 700-800 г дюли • 1,5 с.л. захар • 1 препълнена с.л. брашно • 1 пакетче краве масло • 2-3 глави лук • канела, сол Начин на приготвяне: Нарязваме дюлите на по 3-4 резена, без да ги белим. Почистваме ги от...
Продукти: (за 5-6 порции) • 800-900 г месо • 250 г сушени /или 500 г пресни/ гъби • 2 глави лук • 3-4 с.л. олио • четвърт пакетче краве масло • 1ч.л. доматено пюре • 2 с.л. брашно • 1-2 с.л. оцет • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Заливаме суше...
Продукти: (за 4-5 порции) • 600 г обезкостено свинско месо • 1 кг праз /4-5 стръка/ • 1 с.л. свинска мас • 2 ч.л. доматено пюре • 1 ч.ч. бяло вино • 1 люта чушка • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на късчета и леко го запържваме в ...