Кулинарни рецепти » Ястия с месо » Ястия в тенджера

Ястия с месо:

Телешко шпиковано

Продукти: (за 4 порции) • 600 г телешко месо • 1-2 моркова • 1 парче алабаш • 2-3 с.л. брашно • 2-3 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Почистваме морковите и алабаш и ги нарязваме на ивички. Правим разрези в парчето месо и го шпиковаме с част от нарязан...

Телешко, задушено в гърне

Продукти: (за 4 порции) • 800 г тлъсто телешко месо • 4 глави лук, 6 глави чесън • 1/2 ч.л. счукан кимион • 1 к.ч. винен оцет • 15-20 зърна черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на малки хапки и го слагаме в пръстено гърне заедно с цели...

Телешко, задушено с пресен лук

Продукти: (за 4-5 порции) • 800 г телешко месо без кости • 1 с.л. винен оцет • 2 връзки пресен лук • 1 ч.л. червен пипер • 2 с.л. олио • 5-6 домата • 6-7 скилидки чесън • 2 с.л. ситно нарязан магданоз • сол Начин на приготвяне: Почистваме месото, из...

Телешко, задушено с прясно зеле

Продукти: (за 4 порции) • 800 г телешки гърди • 3 с.л. краве масло • 3 с.л. олио • 1 ч.л. червен пипер • половин прясна зелка • 2 домата • 2 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го...

Тербелия

Продукти: (за 6 порции) • 1200 г телешко месо от плешката • 500 г кисело мляко • 2-3 с.л. брашно • 5 скилидки чесън • 5 яйца • 30 г краве масло • черен и червен пипер • оцет, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на порции и го сваряваме в топла ...

Тиквички, пълнени с кайма

Продукти: • 500 г кайма • 1 кг тиквички • 1/2 ч.ч. ориз • 100 мл олио • 200 г лук • 3 домата • 1 с.л. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 яйце • червен пипер • сол, копър Начин на приготвяне: Остъргваме тиквичките и ги разрязваме напречно на полов...

Тиквички, пълнени с месо и соя

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг тиквички • 500 г телешка или говежда кайма • 3 глави лук • 1 ч.ч. соя • 3 с.л. олио • 2-3 домата или 1 ч.л. доматено пюре • червен и черен пипер • копър или магданоз • сол Начин на приготвяне: Измиваме, остъргваме и и...

Тиролски кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма смес • 100 г кашкавал • 1 глава лук • 2 яйца • 1 филия сух бял хляб • 50 г сметана • 10 г царевично брашно • магданоз, копър • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Омесваме добре каймата с настъргания на ренде лук, яйцата, ...

Токан

Продукти: (за 4 порции) • 800 г телешка флейка • 1 голяма глава лук • 1-2 скилидки чесън • 2-3 с.л. олио • 1 ч.ч. сухо бяло вино • 1 с.л. доматено пюре • 1 ч.л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в...

Топчета в кисело мляко

Продукти: (за 4 порции) • 400 г кайма (смес) • 500 г дребни лукчета • половин глава стар лук • 3 с. л. брашно • 4 скилидки чесън • 1 к. ч. олио • 1 яйце • 1 ч. ч. кисело мляко • 1 щипка канела • сух джоджен • черен пипер, сол Начин на приготвяне: ...

Тракийски есенен гювеч

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг телешко месо • 1 к.ч. олио • 5-6 моркова • 5-6 зелени камби • 2 корена пащърнак • 2 глави лук • 200 г карфиол • 200 г зелен фасул • 3-4 домата • 1 ч.л. червен пипер • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • сол Начин на приго...

Украински голубци

Продукти: (за 4 порции) • 500 г смляно месо • 60 г краве масло • 800 г прясно зеле • 120 г ориз • 1 глава лук • 15 г брашно • 40 г доматено пюре • 50 г кисела сметана • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Сваряваме ориза до омекване. След като изс...

Унгарска пълнена зелка

Продукти: • 1 средно голяма бяла зелка • 400 г смляно месо /смес/ • 75 г бял хляб • 2 яйца • 1-2 глави лук • кимион, сол, черен пипер Начин на приготвяне: Попарваме зелката за 5 минути и я оставяме настрана. Смесваме смляното месо с накиснатия и из...

Фалшив заек

Продукти: (за 6 порции) • 1,5 кг говеждо филе • 1 ч.ч. оцет • 2 дафинови листа • 3-4 с.л. свинска мас • 100 г сланина • 2-3 с.л. заквасена сметана • черен пипер, бахар, сол Начин на приготвяне: Смесваме оцета с 1 ч.ч. вода, прибавяме дафиновите листа, ч...

Филе по андалузки

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг телешко, свинско или говеждо месо • 2 лимона • 50 г горчив шоколад • 1 ч.л. нес-кафе • 1 щипка шафран • 6 с.л. зехтин • 2-3 с.л. галета • 150 г сметана • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Почистваме месото от ципат...

Филе миньон с мед и сушени плодове

Продукти: (за 4 порции) • 400 г свинско филе миньон • 6 сушени кайсии • 2 сушени смокини • 4 глави лук • 2 с.л. брашно • 2 ч.л. мед • 1 с.л. олио • 1 с.л. ситно нарязан магданоз Начин на приготвяне: Нарязваме филето на кръгли парчета, а кайсиите и смо...

Филе по унгарски

Продукти: (за 5-6 порции) • 600 г телешко филе • 600 г свинско филе • 2-3 кисели краставички • 5-6 скилидки чесън • 100 г бекон • 2-3 с.л. олио • 2-3 глави лук • 1 дафинов лист • 2-3 зърна бахар • 6-7 с.л. кисело мляко • 30 г краве масло • сол, черен ...

Филе с пикантен сос

Продукти: (за 4 порции) • 600 г филе /свинско или телешко/ • 5-6 с.л. мазнина • 1 к.ч. червено вино • 1 парче целина • 1 морков • 2 глави лук • 1 ч.ч. доматен сок • 1 к.ч. месен бульон • 8 пресни печурки • 1 ч.л. червен пипер • 1 дафинов лист • 10-12 ма...

Фрикадели в доматен сос

Продукти: • 700 г кайма • 2 яйца • 2 филии сух бял хляб (без кората) • 1 връзка магданоз • 6 скилидки чесън • 1 глава лук • 1 с.л. оцет • 1 кг домати • 1 ч.ч. червено вино • 3-4 с.л. олио • 2 с.л. брашно • 1/2 ч.л. захар • кимион, • черен пипер ...

Фрикасе натюр

Продукти: (за 4 порции) • 600 г цяло парче месо по избор • 1 глава лук • 1 връзка корени за супа • 1 жълтък • 1 ч.ч. прясно мляко • четвърт пакетче краве масло • 2-3 с.л. олио • 2-3 с.л. брашно • черен пипер • лимонов сок, сол За гарнитурата: • 1 ...

Фрикасе от телешко месо

Продукти: • 500-600 г обезкостено месо от младо теле • 1 глава лук • 6 моркова • 2-3 с.л. брашно • 60 г краве масло • 1 ч.ч. прясно мляко • 1 ч.л. оцет • 2-3 ч.ч. костен бульон (или подсолена вода) • 1 яйце • чубрица, магданоз • черен пипер, сол Нач...

Фрикасе от телешко месо с картофи

Продукти: (за 5 порции) • 800 г телешко месо от опашката • половин глава лук • 1 скилидка чесън • 8 картофа • 1 жълтък • 1 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • 40 г краве масло • 1 ч.ч. прясно мляко • 3-4 ч.ч. бульон или подсолена вода • лимонов сок, черен пипер, ...

Фрикасе с шилешко месо по градинарски

Продукти: (за 4 порции) • 600 г шилешко месо • 2-3 връзки корени за супа • 1 глава лук • 1 яйце • четвърт пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 ч.ч. прясно мляко • 2-3 с.л. брашно • 1 с.л. оцет • 1 с.л. вино • 1 ч.л. ром • 2 ч.л. горчица • 2-3 ч.ч. бу...

Царевични сарми с месо

Продукти: • 8-9 кочана млечна царевица • 300 г свинско месо • 1 глава лук • 1 зелена чушка • 1-2 скилидки чесън • 1 с. л. доматено пюре • 1 щипка смлян кимион • 1-2 ч. л. мас или масло • лют червен пипер (по желание) • черен пипер, сол Начин на пригот...

назаднапред
Начало