Продукти:
• 500 г моркови
• 2 с.л. ориз
• 80 г краве масло
• 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. захар
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на колелца и ги сваряваме в леко подсолена вода. Когато вече са омекнали, прибавяме ориза. Варим още 30 мин, докато оризът се развари добре.
Отцеждаме от водата и прекарваме през сито. Посоляваме на вкус, прибавяме маслото, заливаме с горещото мляко и разбъркваме. Поднасяме като гарнитура към варени и печени меса.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...