Продукти:
• 500 г моркови
• 2 с.л. ориз
• 80 г краве масло
• 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. захар
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на колелца и ги сваряваме в леко подсолена вода. Когато вече са омекнали, прибавяме ориза. Варим още 30 мин, докато оризът се развари добре.
Отцеждаме от водата и прекарваме през сито. Посоляваме на вкус, прибавяме маслото, заливаме с горещото мляко и разбъркваме. Поднасяме като гарнитура към варени и печени меса.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...