Продукти:
• 1 кг спанак
• 2 филии сух бял хляб
• 2 с.л. брашно
• 1/2 к.ч. олио
• 1/2 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Пускаме спанака във вряща подсолена вода и го варим, докато омекне. След това го отцеждаме и го нарязваме много ситно.
Запържваме брашното в сгорещената мазнина. Наливаме млякото в запръжката. Добавяме и малко от отварата, в която сме варили спанака. Сипваме нарязания спанак и разбъркваме. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и варим на умерен огън, докато пюрето достигне желаната гъстота.
Изсипваме пюрето в чиния за сервиране, а отгоре разстиламе хлебните кубчета, изпържени в маслото. Поднасяме предястието топло.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...