Продукти:
• 500 г лук
• 2 яйца
• 1 кофичка заквасена сметана
• 1 бучка краве масло
• 3 с.л. галета
• 3 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука, пускаме го в кипяща подсолена вода и варим 25 мин. Изсипваме го в гевгир и оставяме да се отцеди добре. След това го пасираме.
Прибавяме разбитите яйца, сметаната, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и изсипваме сместа в намаслена тавичка.
Поръсваме с галетата и кашкавала и запичаме в умерено загрята фурна. Поднасяме пюрето като гарнитура към печени меса.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...