Продукти:
• 500 г лук
• 2 яйца
• 1 кофичка заквасена сметана
• 1 бучка краве масло
• 3 с.л. галета
• 3 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука, пускаме го в кипяща подсолена вода и варим 25 мин. Изсипваме го в гевгир и оставяме да се отцеди добре. След това го пасираме.
Прибавяме разбитите яйца, сметаната, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и изсипваме сместа в намаслена тавичка.
Поръсваме с галетата и кашкавала и запичаме в умерено загрята фурна. Поднасяме пюрето като гарнитура към печени меса.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....