Кулинарни рецепти » Пюре от аспержи

 Пюре от аспержи

Продукти:

• 1 кг аспержи
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме аспержите, нарязваме ги и ги сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме и докато са още горещи, ги претриваме през цедка.

В 3-4 с.л. масло запържваме брашното. Прибавяме претритите аспержи и разбъркваме.

Наливаме половината от прясното мляко и част от отварата. Разбъркваме и оставяме сместа да поври няколко минути.

Преди да свалим пюрето от огъня, наливаме останалото прясно мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало