Продукти:
• 200 г гъби
• 3 с.л. разтопено краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Пускаме гъбите във вряща подсолена вода и варим 10 мин. Прекарваме ги през месомелачка и смесваме с горещото мляко, в което сме размили брашното.
Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме разтопеното масло, черен пипер и сол на вкус. Поднасяме пюрето към печени и задушени меса.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...