Кулинарни рецепти » Пюре от моркови с ориз

 Пюре от моркови с ориз

Продукти:

• 500 г моркови
• 2 с.л. ориз
• 80 г краве масло
• 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. захар
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме морковите на колелца и ги сваряваме в леко подсолена вода. Когато вече са омекнали, прибавяме ориза. Варим още 30 мин, докато оризът се развари добре.

Отцеждаме от водата и прекарваме през сито. Посоляваме на вкус, прибавяме маслото, заливаме с горещото мляко и разбъркваме. Поднасяме като гарнитура към варени и печени меса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало