Кулинарни рецепти » Пюре от маруля

 Пюре от маруля

Продукти:

• 2-3 марули
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 4 яйца
• 2 с.л. масло
• лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим марулите и няколко стръка магданоз в подсолена вода до омекване. Отцеждаме и ги пасираме на пюре. Разреждаме с прясното мляко и оставяме на огъня да поври 10 минути.

Отделно сваряваме яйцата и отделяме жълтъците от белтъците. Жълтъците намачкваме с размекнатото масло и ги прибавяме към пюрето. Всичко объркваме добре. Подправяме със сол, черен пипер и лимонов сок.

Изсипваме в подходяща чиния и украсяваме с белтъците. Ако желаем, можем да нарежем белтъците на много ситно и да ги разбъркаме с пюрето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало