Кулинарни рецепти » Песто Дженовезе

 Песто Дженовезе

Продукти:

• 100 г пресен босилек
• 20 г настърган пармезан
• 1-2 скилидки чесън
• 20 г кедрови ядки
• 20 г орехови ядки
• 20 г настъргано сирене пекорино (или балкански кашкавал)
• 100 мл зехтин
• 2-3 стръка магданоз
• 5 г едра сол

Начин на приготвяне:

Почистваме магданоза и босилека от дръжките и ги слагаме в хаванче заедно със солта, чесъна, ореховите и кедровите ядки. Стриваме всичко на гладка каша.

Прибавяме двата вида сирене и разбъркваме. След това при непрекъснато бъркане сипваме на тънка струйка зехтина.

Оставяме готовия сос за известно време в хладилника преди поднасяне. Можем да съхраняваме пестото 1 седмица в плътно затворен съд в хладилника.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало