Продукти:
• 500 г картофи
• 2-3 връзки магданоз
• 250 мл прясно мляко
• 1/3 пакетче краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на четвъртинки. Изсипваме ги в тенджера и наливаме вода, колкото да ги покрие. Прибавяме магданоза, сол и черен пипер на вкус. Варим 30 мин на силен огън.
Щом картофите се сварят, изваждаме магданоза и отстраняваме дръжките му. Смиламе картофите и магданоза, размесваме ги добре, прибавяме маслото и млякото, което предварително се затоплили, и разбиваме интензивно, докато получим пенеста маса.
Сервираме пюрето горещо, като гарнитура на студени меса.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...