Продукти:
• 1 кг картофи
• 2 глави чесън
• 3 лимона
• 1 ч.л. сол
• 1 к.ч. олио
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги намачкваме.
Обелваме чесъна и го счукваме в хаванче. Прибавяме го към картофите и доливаме 1 к.ч. вода. Посоляваме и при непрекъснато бъкане наливаме олиото и сокът от лимоните. Бъркаме, докато получим еднородна смес.
Поднасяме пюрето като гарнитура към месо, риба и птици.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...