Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. нахут
• 1 к.ч. майонеза
• сокът от 2 лимона
• 1 к.ч. зехтин
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 глава чесън
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме нахута за 1 нощ в студена вода, към която сме добавили содата. На другия ден го изплакваме и го варим в нова вода, докато омекне. Отцеждаме и го разбиваме с миксер, за да получим гладко пюре.
Счукваме чесъна с малко сол и го смесваме с майонезата. Прибавяме нахутеното пюре, лимоновия сок и зехтина. Посоляваме и разбъркваме много добре. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и оставяме пюрето да престои 2 часа в хладилник преди сервиране.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...