Кулинарни рецепти » Пюре от задушени зеленчуци

 Пюре от задушени зеленчуци

Продукти:

• 2 глави лук
• 6 моркова
• половин глава керевиз заедно с листата
• 6-7 домата
• половин глава червено цвекло
• 2 ябълки
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.л. захар
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 ч.ч. вино
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• 5-6 зърна бахар
• настъргана лимонова кора
• лимонов сок
• сол

Начин на приготвяне:

Настъргваме всички зеленчуци и ябълките на ренде.

Загряваме в дълбок съд олиото и слагаме последователно през 10 мин морковите и керевиза, червеното цвекло, лука и ябълките и накрая - доматите. Когато зеленчуците омекнат, претриваме ги през сито.

Подправяме получената смес с настъргана лимонова кора, лимонов сок, дафинов лист, бахар, виното, захар и сол на вкус, кипваме, поръсваме със ситно нарязания магданоз и отстраняваме от огъня. Ако е необходимо, можем да сгъстим със студена брашнена застройка или с бешамелов сос.

Когато пюрето е предназначено за гарнитура на тлъсти меса , към него можем да прибавим 1 с.л. горчица и 1 ситно нарязана кисела краставичка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало