Продукти:
• 2-3 глави печено червено цвекло
• 2 глави лук
• 1 с.л. мазнина
• 2 с.л. препечено брашно
• 1 ч.ч. месен бульон
• 1 к.ч. сметана
• сол
Начин на приготвяне:
С миксер разбиваме цвеклото на пюре.
Задушаваме в мазнината ситно нарязания и посолен лук, докато омекне напълно. Прибавяме цвеклото и брашното, заливаме с бульона и разбъркваме. Варим 5-6 мин на тих огън, отстраняваме от огъня и смесваме със сметаната.
Сервираме пюрето като гарнитура към тлъсти задушени меса.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...