Продукти: (за 4 порции)
· 400 г талиатели
· 100 г пушени гърди
· 1 с.л. зехтин
· 1 ч.ч. сладка сметана
· 100 г настърган кашкавал
· 1 ч.л. майорана
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме талиателите в подсолена вода и ги отцеждаме.
Нарязваме гърдите на кубченца и ги запържваме в сгорещения зехтин.
В друг съд загряваме сметаната и сипваме в нея настъргания кашкавал. Бъркаме, докато се разтопи. Добавяме пушените гърди и подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Разпределяме талиателите в чинии за сервиране, заливаме със сметанов сос и поръсваме с майорана.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...