Кулинарни рецепти » Панирани коремчета от акула

 Панирани коремчета от акула

Продукти:

• 500 г коремчета от акула
• 2-3 яйца
• 2-3 с.л. брашно
• черен пипер, сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Почистваме коремчетата от кожата, натриваме ги с черен пипер и сол и ги нарязваме на тънки ивички.

Разбиваме жълтъците, като постепенно прибавяме брашното и бирата. Накрая съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Потапяме коремчетата в така приготвената панировка и ги изпържваме в сгорещената мазнина.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало