Кулинарни рецепти » Сьомга с раци

 Сьомга с раци
(Франция)

Продукти:

• 800 г филе от сьомга
• 4 рака
• 50 мл зехтин
• 1-2 скилидки чесън
• 50 мл пастис (мастика)
• 50 г синьо сирене
• 1 щипка шафран
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме раците в подсолена вода, отцеждаме ги и ги фламбираме с мастиката.

Почистваме рибата и я запържваме в сгорещената мазнина заедно с нарязаните на кубчета тиквички. Подправяме с чесън и сол на вкус.

Нарязваме сиренето на тънки филийки, които нареждаме върху сьомгата и изчакваме да се разтопят и попият.

Подправяме сметаната с шафрана и варим на огъня, докато получим гъст сос.

Слагаме във всяка чиния по 1 рак, парче риба и малко тиквички, поливаме със сметановия сос и поднасяме.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало