Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе от мерлуза или бяла риба
• 60 г краве масло
• 1 връзка магданоз 1-2 с.л. галета
• 1 к.ч. прясно мляко
• лимонов сок
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата и я напръскваме с лимонов сок. След 15 мин потапяме всяко парче в прясно мляко, след това в галета и пържим от двете страни в сгорещеното олио. Щом извадим, поръсваме с черен пипер.
Разтапяме маслото, смесваме със ситно нарязания магданоз и веднага заливаме рибата с приготвената смес.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...