Кулинарни рецепти » Риба с магданоз

 Риба с магданоз

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г филе от мерлуза или бяла риба
• 60 г краве масло
• 1 връзка магданоз 1-2 с.л. галета
• 1 к.ч. прясно мляко
• лимонов сок
• черен пипер, сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Посоляваме рибата и я напръскваме с лимонов сок. След 15 мин потапяме всяко парче в прясно мляко, след това в галета и пържим от двете страни в сгорещеното олио. Щом извадим, поръсваме с черен пипер.

Разтапяме маслото, смесваме със ситно нарязания магданоз и веднага заливаме рибата с приготвената смес.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало