Продукти: (за 4 порции)
• 600-700 г дребна речна риба
• 150 г сланина
• 2 средно големи глави лук
• 2-3 картофа
• 1 яйце
• черен пипер, кимион, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата и я прекарваме два пъти през месомелачка, заедно със сланината. Прибавяме ситно нарязания лук и настърганите картофи. Поръсваме със сол, черен пипер и кимион, прибавяме яйцето и омесваме добре сместа.
Оформяме кюфтенца и ги пържим в сгорещената мазнина без да ги овалваме в брашно.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...