Продукти: (за 4 порции)
• 4 филета камбала
• сокът от 1 лимон
• 3 с.л. брашно
• 100 г краве масло
• 1 к.ч. олио
• 250 г гъби
• 4 глави артишок
• 4 домата
• 4 картофа
• 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и доматите и ги нарязваме на кубчета. Посоляваме рибата, поръсваме я с лимонов сок и брашно и я запържваме в част от разтопеното масло.
В останалото масло задушаваме нарязаните гъби и главите артишок, разрязани на четвъртинки. След 5 мин прибавяме доматите и магданоза, посоляваме и готвим до готовност.
В трети съд запържваме картофите в сгорещеното олио, като накрая подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Разпределяме рибите в чиниите за сервиране и гарнираме с гъбите и артишока. Картофите поднасяме отделно.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...