Продукти: (за 4 порции)
• 4 филета камбала
• сокът от 1 лимон
• 3 с.л. брашно
• 100 г краве масло
• 1 к.ч. олио
• 250 г гъби
• 4 глави артишок
• 4 домата
• 4 картофа
• 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и доматите и ги нарязваме на кубчета. Посоляваме рибата, поръсваме я с лимонов сок и брашно и я запържваме в част от разтопеното масло.
В останалото масло задушаваме нарязаните гъби и главите артишок, разрязани на четвъртинки. След 5 мин прибавяме доматите и магданоза, посоляваме и готвим до готовност.
В трети съд запържваме картофите в сгорещеното олио, като накрая подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Разпределяме рибите в чиниите за сервиране и гарнираме с гъбите и артишока. Картофите поднасяме отделно.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...