Кулинарни рецепти » Кефал с пържен магданоз

 Кефал с пържен магданоз

Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г кефал
• 500 г дребни картофи
• 2 връзки магданоз
• 30 г краве масло
• 1 к.ч. олио
• 1-2 с.л. брашно
• сол, лимонов сок или оцет

Начин на приготвяне:

Нарязваме кефала на парчета, посоляваме и го оставяме да стои осолен около 15 мин. След това го овалваме в брашно и го изпържваме от всички страни в сгорещено олио. Нареждаме изпържените парчета в чиния и ги поръсваме с малко ситно нарязан магданоз и с лимонов сок или оцет.

Измиваме 2 връзки магданоз, нарязваме го едро, запържваме в 3-4 с.л. сгорещено масло, след което посоляваме.

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нареждаме около рибата. Заливаме с 3-4 с.л. запържено масло. Между картофите нареждаме букетчета от изпържения магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало