Продукти: (за 4 порции)
• 800 г филе от сом
• 1 малка главичка лук
• 300 г майонеза
• 2-3 кисели краставички
• 1-2 с.л. горчица
• лимонов сок, магданоз, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме сома на филии, посоляваме и оставяме да престоят 15-20 мин. Потапяме всяка филия в брашно и ги изпържваме от двете страни в силно сгорещено олио. Нареждаме изпържената риба в чиния и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Смесваме майонезата със ситно нарязаните лук и кисели краставички, горчицата, наситнен магданоз и лимонов сок на вкус. Разбъркваме и изливаме получения сос върху рибата или го поднасяме отделно.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...