Продукти: (за 4 порции)
• 800 г филе от сом
• 1 малка главичка лук
• 300 г майонеза
• 2-3 кисели краставички
• 1-2 с.л. горчица
• лимонов сок, магданоз, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме сома на филии, посоляваме и оставяме да престоят 15-20 мин. Потапяме всяка филия в брашно и ги изпържваме от двете страни в силно сгорещено олио. Нареждаме изпържената риба в чиния и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Смесваме майонезата със ситно нарязаните лук и кисели краставички, горчицата, наситнен магданоз и лимонов сок на вкус. Разбъркваме и изливаме получения сос върху рибата или го поднасяме отделно.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...