Кулинарни рецепти » Панирани пикантни рибни кюфтета

 Панирани пикантни рибни кюфтета

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500-600 г прясно рибно филе
• 200 г солена риба (сардина или херинга)
• 100 г сланина
• 100 г телешка кайма
• 2-3 варени картофа
• 1 глава лук
• 1,5 к.ч. вино
• 3-4 яйца
• 1-2 с.л. брашно
• 1-2 с.л. галета
• 1 к.л. горчица
• 3-4 с.л. рибен бульон
• черен пипер, индийско орехче, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Прекарваме рибата заедно със сланината, каймата и картофите два пъти месомелачка. Прибавяме ситно нарязания и запържен лук, 1 яйце, 1 жълтък, черен пипер, настъргано индийско орехче, виното и малко сол. Измесваме гладко тесто с прибавка на малко брашно, смесено с галета, ако е нужно.

Оформяме от сместа кюфтета, които овалваме последователно в брашно, разбити яйца, галета и ги пържим в много гореща мазнина до светлокафяво. Нареждаме ги на топла чиния и ги наръсваме докато са още топли с няколко капчици горчица, разтворена в малко рибен бульон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало