Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг филе от морска риба
• 100 г брашно
• сол
• олио за пържене
За маринатата:
• 1,5 к.ч. оцет
• 1 к.ч. вода
• 1 глава лук
• 7-8 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. къри
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на парчета с дебелина около 2 см. Посоляваме и овалваме в брашното. Изпържваме парчетата от двете страни в сгорещеното олио.
Разреждаме оцета с водата, прибавяме черния пипер, дафиновия лист и нарязания на филийки лук. Варим, докато лука омекне. Подправяме с кърито, което сме разбъркали с малко оцет и варим още 2-3 мин.
Заливаме изпържената риба с готовата марината и я оставяме да престои 1 денонощие в хладилника.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...