Кулинарни рецепти » Шаран с чеснов сос

 Шаран с чеснов сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг шаран
• 3 с.л. брашно
• 100 г краве масло
• 1 к.ч. олио
• 4-5 скилидки чесън
• магданоз, лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме шарана на парчета, които посоляваме, овалваме в брашното и изпържваме в сгорещеното олио. Заливаме рибата с разтопеното масло и поръсваме с лимонов сок и ситно нарязан магданоз.

Нарязваме чесъна на ситно и го запържваме в мазнината, в която сме пържили рибата. Заливаме шарана с така приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало