Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг шаран
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 1 ч.ч. бяло вино
• 30 г краве масло
• черен пипер, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шарана на парчета, които посоляваме, поръсваме с лимонов сок и оставяме да престоят 30 мин. После ги овалваме в брашното и пържим в сгорещеното олио.
Изваждаме рибата и в същата мазнина запържваме нарязания на филийки лук. Щом пожълтее, наливаме виното и подправяме с черен пипер и сол. Когато сосът заври, прибавяме маслото, разбъркваме, за да се разтопи, и заливаме рибата.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...