Продукти:
• 600 г филе от сьомга
• сокът от половин лимон
• 1 скилидка чесън
• 300 г домати
• 2 тиквички
• 2 с.л. зехтин
• 1 щипка мащерка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме сьомгата на кубчета и я поръсваме с лимонов сок, черен пипер и сол. Обелваме тиквичките и доматите и ги нарязваме на кубчета.
Сгорещяваме 1 с.л. зехтин и запържваме тиквичките и чесъна. Добавяме доматите и подправяме с мащерка, черен пипер и сол. Задушаваме десетина минути.
Запържваме сьомгата в останалата мазнина и я изсипваме върху зеленчуците, които сме разпределили в чиниите за сервиране.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...