Кулинарни рецепти » Пъстърва с картофи

 Пъстърва с картофи

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пъстърви
• 2 с. л. брашно
• 4 с. л. масло
• 1 кг картофи
• 1 лимон
• сол, черен пипер, магданоз
• олио за изпържване на картофите

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме пъстървата, разделяме я на филета, които след това нарязваме на парчета. Посоляваме, овалваме в брашно и изпържваме в маслото до получаване на златиста коричка.

Отделно изпържваме обелените и нарязани на кръгчета картофи. Поднасяме пъстървата гарнирана с пържените картофи и украсена със стръкчета магданоз. Лимона поднасяме отделно.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало