Кулинарни рецепти » Пъстърва с картофи

 Пъстърва с картофи

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пъстърви
• 2 с. л. брашно
• 4 с. л. масло
• 1 кг картофи
• 1 лимон
• сол, черен пипер, магданоз
• олио за изпържване на картофите

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме пъстървата, разделяме я на филета, които след това нарязваме на парчета. Посоляваме, овалваме в брашно и изпържваме в маслото до получаване на златиста коричка.

Отделно изпържваме обелените и нарязани на кръгчета картофи. Поднасяме пъстървата гарнирана с пържените картофи и украсена със стръкчета магданоз. Лимона поднасяме отделно.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало