Продукти: (за 5-6 порции)
• 1,5 кг риба
• 500 г пресни печурки
• 1 глава лук
• 50-60 г маслини
• 1 непълна ч.ч. олио
• 3-4 домата 1-2 с.л. галета
• лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на по-дебели парчета, поръсваме я от двете страни с лимонов сок и я оставяме да отлежи 20 мин. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, овалваме в галетата и я изпържваме в сгорещеното олио.
Изваждаме изпържената риба и в същата мазнина задушаваме последователно едро нарязания лук, нарязаните на ивички гъби и почистените от костилките маслини. След 10 мин посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня.
Разпределяме изпържената риба в чинии за сервиране, заливаме я с приготвения сос и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...