Кулинарни рецепти » Паниран толстолоб

 Паниран толстолоб

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от толстолоб
• 3 яйца
• 1 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. бира
• 1 ч.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме рибното филе на филийки с дебелина 1 см. Посоляваме филенцата, поръсваме с черен пипер и оставяме да престоят 1 час.

Разбиваме яйцата и прибавяме към тях 1 с.л. брашно, като бъркаме непрекъснато, за да не се получат гранули. Наливаме постепенно бирата и бъркаме, докато получим гладка каша.

Овалваме в останалото брашно всяко от рибните филенца, потапяме в приготвената паста и пържим в сгорещената мазнина, докато рибните парчета се зачервят от всички страни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало